NU KÖR VI!

Här kommer lite praktisk information som kan vara bra för er att ta del av. Hjärtligt välkomna och lycka till. #Vackraste  #15K

/Tävlingsledningen

Parkering

Bästa parkeringsmöjligheter finns i Hunnebostrand. Vid Stennäsvallen i Bovallstrand finns möjlighet till parkering vid grusplan innan fotbollsplan. I Hunnebostrand kan parkering lösas vid Folkets Hus, Hunnebo skola och vid grusplanen HGIF (Mer info om parkering se hemsida)

Transport

Följande information är från 2018 och kommer uppdateras innan 2019 års tävling: Västtrafik trafikerar sträckan Hunnebostrand till Bovallstrand. Buss 862 går från Hunnebostrands Skola / Folkets Hus kl 12.22 till torget i Bovallstrand vilket tar 13 minuter. En rask promenad från torget till Stennäsvallen (denna sträcka är snitslad) tar ca 15min. OBS detta enligt ordinarie tidtabell så de som vill vara med på denna buss gör klokt i att vara på hållplatsen i god tid. Det går också en buss kl 10.22.

Incheckning

Incheckning av lag kommer ske på Stennäsvallen 13:00 – 14:00. I ert startpaket ligger en SportIdent-pinnen per lag, simmössor, Racebib samt klisterlapp som ni kan märka ert bagage som skall transporteras till målområdet. Simmössorna är obligatoriska på huvudet vid vattenpassagerna av säkerhetsskäl. Racebiben ska bäras synlig under hela loppet, på såväl löpsträckor som simsträckor. Ni kommer även få en matbiljett att visa upp vid målområdet för mat och dryck.

Deltagarbyten

För oss är det viktigt att deltagarlistan är korrekt och vi kommer därför begära legitimation av samtliga deltagare innan ni får ut ert startkuvert. Vi vill veta vilka vi har ute på banan om något händer och därtill kunna ge en rättvisande resultatlista. Om ni behöver uppdatera era registrerade lag med nya lagmedlemmar etc. kan ni fritt göra det t.o.m. 5e juli kl 20.00 juli, via förfrågan till tavlingsgruppen@strandtillstrand.se.

Ombyte

Vi kommer att dela ut två klisterlappar med ert startnummer. Märk ert bagage med denna klisterlapp och lägg därefter bagaget i anvisad minilastbil på startområdet så kör vi dem till målområdet.

Start

Kl 14.00 är det en allmän information och kl 14.20 hålls raceinformation. Kl 14.40 har vi en gemensam uppvärmning innan starten kl 15.00 som sker från den bortre kortsidan där alla deltagare ställer sig i bredd. Efter start springer deltagarna över fotbollsplan och genom Icebugstartbågen.

Tidtagning live

Vi kommer att liveuppdatera era tider vid tre checkpoints. Speakern vid målområdet kommer att hålla publik informerad. Vi kommer också sända ut information löpande under racet via vår Facebooksida Strandtillstrand.

Bansträckning

Banan är snitslad mellan checkpointsen (3st). Alla simsträckor har en större röd/orange flagga vid ner- och uppstigning. Snitslad bana. Vid specifika svårlästa ställen finns även banvakter med orange funktionärströja som visar vägen. Se dock till att studera kartan (se nedan) noga innan start för allmän information. Vid hopp från brygga inne i Hunnebostrands hamn kan de som önskar plinga i en liten klocka för att påkalla uppmärksamhet, här och vid andra ställen utmed banan och i målområdet kommer fotografering ske. Se bifogad karta som även visar simsträckor, checkpoints och vätskestationer.

Säkerhet

Löpning sker i varierad terräng från asfalt till grusväg, till med berg till rull- och sprängsten från gamla stentäkter. Passager med rull- och sprängsten måste passeras med försiktighet. Iaktta även försiktighet vid vattenpassagerna – klipporna kan vara hala och det är grunt på de flesta nedstigningsställen så dykning är absolut förbjudet. Vid 2 ställen utmed banan är det tillåtet att hoppa i vattnet då det är djupt, dessa platser är vid Uleberghamn hamninlopp och inne i Hunnebostrands hamn se karta. Tävlingsorganisationen står inte för någon olycksfallsförsäkring för deltagarna. Om ni inte är försäkrade mot olycksfall under tävlingen kan ni teckna försäkringen. Startklar, www.startklar.nu Då får ni dessutom försäkring mot återbetalning av anmälningsavgift om ni skulle bli sjuka eller skadade och inte kan ställa upp. Funktionärer och följebåtar kommer finnas vid de längre vattenpassagerna, tävlande sker dock på egen risk.

Regler

• Simmössa måste användas vid vattenpassager (vi tillhandahåller simmössor till alla deltagare)
• Race BIB måste bäras synlig under hela loppet.
• Simglasögon får och bör användas
• Våtdräkt får användas (vi avråder dock från det p.g.a. risk för överhettning)
• Paddlar, fenor, dolme eller andra simhjälpmedel (t.ex. flythjälpmedel i sockarna) får inte användas
• Parlina får inte användas
• De tävlande får maximalt vara 10 meter ifrån varandra under tävlingen.
• Vid passage av checkpoint ska båda lagmedlemmar samtidigt visa upp sig till funktionär när ni stämplar in med SportIdent-pinnen, därefter får ni fortsätta loppet.
• Vid 3st checkpoints kommer vara liveanslutna vilket gör att vi kommer kunna uppdatera era passager runt om på banan. Vi kommer att göra detta via vår Facebook Strandtillstrand sida.
• Vid målgång gäller samma förfarande som vid passage av checkpoint, båda lagmedlemmar är tillsammans samtidigt som ni målstämplar in SportIdent-pinnen
• Deltagande i tävlingen sker på egen risk. Arrangerande föreningar, dess tävlingsledning och funktionärer frånsäger sig allt ansvar under tävlingen för olycksfall eller dylikt.
• Nedskräpning leder till direkt diskvalificering.
• Deltagare är skyldiga att ingripa vid eventuella nödsituationer och rädda medtävlanden.
• Lag som bryter ska snarast anmäla detta till tävlingsorganisationen

WhatsApp Image 2018-05-14 at 15.49.32 (3)

Prisutdelning

När sista laget kommit i mål (dock ej senare än 17.30) kommer vi hålla prisutdelning för de tre främsta lagen i varje klass. Efter målgång kommer alla deltagare bjudas mat och dryck mot uppvisande av matbiljett som erhålles i startkuvert! Vi vill verkligen att alla deltagare tar sig tid för afterswimrun tillsammans med övriga deltagare i målområdets fina faciliteter där vi kan dela med oss om dagens upplevelser! Be era nära och kära att komma med, det finns gott om plats alla är välkomna.

Duschmöjligheter

För dom som vill duscha kan detta ordnas vid Hunnebostrands skola dit funktionärer anvisar. Duscharna är öppna från 17.00-19.00

Publicering

Vi kommer att filma med drönare och ta kort på samtliga deltagare så att känslan kan leva kvar till nästa år! För er som misstycker om publicering av personliga bilder via vår hemsida och i övriga kanaler ber vi er informera oss om detta vid incheckning.

Förmånstagare

Överskottet från tävlingen kommer att gå till föreningar i Hunnebostrand och Bovallstrand, som också är med och arrangerar tävlingen. Arrangerande föreningar:

Hunnebostrands GOIF
Bovallstrands IF
IK Granit
Hunnebo Judo
Sotefjordens Segelsällskap
Sotenäs Fältrittklubb
Bovallstrands SK
Hunnebostrands Tennisklubb